Gaming

Алгоритам научи да ја игра Super Mario World подобро од човек
Алгоритам научи да ја игра Super Mario World подобро од човек
Неодамна на интернет се појави видео каде Seth Bling го објаснува алгоритамот што го направил кој учи како да ја игра популарната игра на Nintendo, Super Mario World. Нарекувајќи го MarI/O, еволутивниот алгорит...
Gaming