Мод на Coolermaster тастатура дозволува да играте Snake со позадинското светло

Хардвер
3. Mar 2021
324 прегледи
Мод на Coolermaster тастатура дозволува да играте Snake со позадинското светло

За оние кои го поминуваат поголемиот дел од својот ден пред компјутер и тастатура, навистина од големо значење е удобноста при куцање. Напредните тастатури можат да ви понудат повеќе опции за забава, како позадински светла во разни бои, специјални програмабилни копчиња и дисплеи со важни информации. На пазарот постојат тастатури кои се попаменти од просечните компјутерски гаџети, модели кои дозволуваат модификации по желба, интерес и иновативност на корисникот, па нормално е да очекуваме и дека некој ќе успее да направи игра буквално на својата тастатура.

Постојат стотици модели и дизајни на тастатури, а моделот од Coolermaster – QuickFire Rapid-i се издвојува по она што нуди многу добра опција за позадинско светло. Таа е една од ретките десктоп тастатури кои им парираат на тастатурите од Apple. Оваа тастатура дури има и ARM Cortex процесор кој е задолжен за контролирањето на разните функции, а тоа му овозможило на еден geek да ја имплементира добро познатата зависна игра од минатото, Snake!


Сподели: